Internationaal bezoek


Datum:

Internationaal bezoek op 18, 19 en 20 november 2019

Op 18 en 19 november heeft het SWV internationaal bezoek gehad in het kader van het Erasmus+ project. Het thema van dit jaar is inclusie. Door middel van job shadowing hebben twee leerkrachten van een basisschool uit Slovenië ervaren hoe we binnen ons Samenwerkingsverband vormgeven aan Passend Onderwijs.

       

Onze gasten bezochten vier van onze scholen. Op de Schakel, de Poolster, de Finnjol en de Driemaster zijn onze gasten hartelijk ontvangen. Met passie en terechte trots is verteld hoe het aanbod voor SEN-leerlingen hier geregeld is. Ze zagen veel verschillende mogelijkheden op het gebied van passend onderwijs en het voordeel van kleinschaligheid en autonomie. Het afstemmen van ons lesaanbod op individuele behoeftes van onze leerlingen, aandacht voor gedrag en de toewijding waarmee dit gedaan wordt, is bijzonder. Daar mogen we trots op zijn!

      

 

Erasmus+ is het subsidieprogramma van de Europese Unie voor onderwijs, training, jeugd en sport. Het biedt mensen van alle leeftijden de kans om kennis en ervaring op te doen of om die te delen bij organisaties en instellingen in verschillende landen. Erasmus+ richt zich op alle onderwijssectoren en de jeugd- en jongerensector.