Positive Behavior Support we kunnen het alleen maar samen doen


Datum:

Help elkaar een beetje, we zijn met 17 miljoen mensen en we kunnen dit alleen maar SAMEN doen.’ zei premier Rutte onlangs tijdens een corona-persconferentie. Kinderen willen graag actief mee helpen.

Scholen die werken vanuit de principes van PBS ondersteunen leerlingen in het ontwikkelen van positief gedrag. Scholen gebruiken deze aanpak in het samen als team mét kinderen en ouders zorgen voor een fijne school (en een fijne wijk) voor iedereen. Het sluit aan bij de wettelijke opdracht van scholen: kinderen ondersteunen in de ontwikkeling van ‘actief burgerschap’. Buurtzorgteams zijn kleinschalige,
zelfsturende teams van 6 tot 12 verpleegkundigen en verzorgenden die kwetsbare mensen thuis de best mogelijke zorg willen geven. In een eigen gebiedje, daarom heten ze Buurtzorg.

Lieve Brieven is een samenwerking tussen Buurtzorg, het Expertisecentrum Positive Behaviour Support (PBS) en het lectoraat inclusieve leeromgevingen van Hogeschool Windesheim. Ons Samenwerkingsverband mocht aansluiten bij dit project!

Dit project biedt een handreiking waardoor kinderen en buurtgenoten elkaar kunnen leren kennen, ervaringen kunnen delen en zo ‘op verhaal’ kunnen komen bij elkaar. ‘Het coronavirus kunnen we niet stoppen, eenzaamheidsvirus wel’, zegt onze koning Willem-Alexander.

Zowel in Lelystad als Dronten hebben scholen die het raamwerk van Positive Behavior Support gebruiken de kaarten (met dank aan de Kinderpostzegels) mogen ontvangen van Joke Kamstra en Astrid van Loozen.

Joke kwam de kaarten brengen met de brandweerauto!!!!

De kinderen ontvingen 3 kaarten met een prachtige tekst en bloemenzaadjes. 1 Kaart voor papa en mama of oma en opa, de andere twee kaarten om te schrijven aan een oudere in de buurt, iemand van het buurtcentrum, iemand van de BSO…….enz.