Positive behavior: TROTS


Datum:

Organisaties bouwen bruggen: PBS & scholen & Buurtzorg teams

Scholen die werken vanuit de principes van PBS ondersteunen leerlingen in het ontwikkelen van positief gedrag. PBS staat voor Positive Behaviour Support. Scholen gebruiken deze aanpak in het samen als team mét kinderen en ouders zorgen voor een fijne school (en een fijne wijk) voor iedereen. Het sluit aan bij de wettelijke opdracht van scholen:

  • kinderen ondersteunen in de ontwikkeling van ‘actief burgerschap’.

Buurtzorgteams zijn kleinschalige, zelfsturende teams van 6 tot 12 verpleegkundigen en verzorgenden die kwetsbare mensen thuis de best mogelijke zorg willen geven. In een eigen gebiedje, daarom heten ze Buurtzorg. Zij kennen de cliënten persoonlijk.In dit project is een school die zich aanmeldt gekoppeld aan een lokaal Buurtzorgteam.

prachtige teksten op de kaarten van AZC school de Vlieger in Dronten

Onze scholen die PBS implementeren in Dronten en Lelystad hebben meegedaan aan dit project, ieder met een eigen invulling. Er zijn brieven gegaan naar Buurtzorg, maar ook naar verzorgcentra en naar lieve buren, kennissen, etc. Wat hebben deze kinderen er prachtige kaarten van gemaakt!!! Trots zijn we op de kinderen en de scholen die de wereld weer een beetje mooier maken!

zo hard gewerkt door de kinderen op basisschool de Driemaster in Lelystad
mooie kaarten van basisschool de Vuurtoren in Lelystad

simpel, betekenisvol en haalbaar!

een tas met lieve brieven voor de buurtzorg in Dronten vanuit de basisschool De Driemaster in Lelystad
een mandje met lieve brieven voor de zorg in Lelystad


Alle leerlingen van obs De Driemaster in Lelystad hebben geschreven of getekende bloemzaadbrieven bezorgd bij Coloriet Laarhof voor voor de ouderen en bij het Ziekenhuis St. Jansdal in Lelystad voor de zorgmedewerkers. Van de jongste kleuters tot en met groep 8, iedereen heeft zich ingezet!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is sharon-2-1024x768.jpg