SAMEN zorgen voor een veilige en fijne thuis-leer-werk-woon omgeving voor iedereen!


Datum:

SAMEN zorgen voor een veilige en fijne thuis-leer-werk-woon omgeving voor iedereen!

Een goed begin is het halve werk….

Maart 2020: eindelijk… mooi weer! De scholen zijn dicht en iedereen wordt gevraagd zoveel mogelijk thuis te werken. Het lijkt wel een droom, hoera!!

Maar het is helemaal niet leuk: de veiligheid van iedereen is in gevaar vanwege een virus waar geen medicijn voor is. Er is maar één oplossing en dat is: allemaal – zoveel mogelijk – thuis blijven. Zo zorgen we er samen voor dat we gezond blijven.

Hoe hou je het thuis leuk en gezellig voor iedereen? Het is belangrijk om daar met elkaar over in gesprek te gaan en dat ‘samen’ handig te gaan organiseren. Een goed begin is het halve werk!

In dit document wordt geschetst hoe de principes van (SW)PBS (schoolwide positive behavior support) kunnen worden toegepast. Iedereen kan mee helpen en elke dag oefenen we. Zo worden we samen steeds beter in ‘zorgen voor een fijne omgeving voor iedereen’. Dat gaat vast lukken want we helpen elkaar.

In de bijlage lees je hoe je aan de slag kunt gaan met de eerste stappen:

1.            Samen werken vanuit gedeelde waarden

2.            Handig organiseren!

Hoe lukt het om thuis te leren, te werken en gezellig te houden? Hoe pak je dit aan als ouder? Welke tips heeft jouw kind? Wat lukt jullie? Misschien wil je je tips en eerste ervaringen delen? Stuur ze op naar de meester/ juf en / of naar Astrid van Loozen (a.van.loozen@passendonderwijslelystaddronten.nl) /Joke Kamstra (j.kamstra@windesheim.nl)