“uitrol aanpak inzet Klijnsmagelden; de rol van scholen” Dronten


Datum:

Op 11 juli was de bijeenkomst “Meer kansen voor alle kinderen”. De bijeenkomst heeft een mooi en rijk resultaat voor ons opgeleverd.

Stukje tekst voor in nieuwsbrief

Tijdens de bijeenkomst hebben we afgesproken dat alvast een stukje tekst te realiseren  dat opgenomen kan worden in één of meerdere van eigen communicatiemiddelen. In de bijlage een kort tekstje. Dit is alvast een voorproefje op de communicatie toolbox die eind augustus ontvangen kan worden. Daarin dan meer teksten, concrete folders en andere tips om te gebruiken in eigen communicatie uitingen.

170716_tekstjes

Aanmelding deelname van de school op de Pas van Dronten

Tijdens de bijeenkomst was het mogelijk om je definitief als school aan te melden voor deelname aan de Pas van Dronten. De meeste scholen hebben zich inmiddels aangemeld.

Training vroegsignalering armoede bij kinderen

Armoede en schulden vormen een groeiend probleem in de gemeente. Ongeveer 50% van de kinderen die in armoede leven in Dronten is op dit moment nog niet in beeld. Vroeg(er) erbij zijn helpt om erger te voorkomen. Maar hoe herken je armoede? En wat doe je dan? In een training van 2 dagdelen leert u signalen van armoede te herkennen én bespreekbaar te maken. U wordt ook meegenomen in de oorzaken en gevolgen van armoede, in het belang van vroegsignalering, in de mogelijkheden door te verwijzen met respect voor de privacy en in het motiveren van de ander om stappen te zetten. De training wordt  gegevens door ervaren trainers van het Gilde Vakmanschap. Het Gilde Vakmanschap ondersteunt professionals en vrijwilligers in het sociaal domein met toepasbare inzichten over gedrag en gedragsverandering. De training bestaat uit twee opvolgende dagdelen en worden op de volgende dagdelen gegeven:

  • Woensdagochtend 4 oktober en woensdagochtend 11 oktober
  • Dinsdagochtend 14 november en dinsdagochtend 21 november
  • Dinsdagmiddag 14 november en dinsdagmiddag 21 november

U kunt zich aanmelden middels bijgevoegd aanmeldformulier. Dit formulier kunt u ingevuld vóór 5 september sturen naar j.ploer@dronten.nl

Aanmeldformulier training Vroegsignalering Armoede Kinderen 19072017

Safe the date: dinsdag 12 september tussen 9-10 uur

In september willen we nog één maal een bijeenkomst organiseren om een ieder op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen en praktische zaken. Reserveer daarom alvast de volgende datum in jullie agenda: dinsdag 12 september tussen 9-10 uur. Locatie zal zijn: de Open hof in Dronten.

Op het programma staat o.a.:

  • Overzicht laatste ontwikkelingen
  • Presentatie ‘Regelingen voor mensen met een laag inkomen’
  • Uitleg Communicatie toolbox
  • Nadere informatie over de training vroegsignalering
  • Intekenlijst voor afspraak met de leverancier van Pas van Dronten

Tot slot de sheetpresentatie

prezi1107 aan scholen meer kansen voor alle kinderen 11 juli 2017