Voorkom dat kleine rekenproblemen groot worden!


Datum:

Ceciel Borghouts heeft tijdens deze bijeenkomst een tipje van de sluier onthuld over hoe er voorkomen kan worden dat kleine rekenproblemen groot worden.

                                                      

Veel leerlingen kampen met rekenproblemen. Daarbij spelen zowel kind kenmerken als onderwijsfactoren een rol. Hoe minder aanleg voor rekenen een leerling heeft, hoe harder hij rekenonderwijs nodig heeft. Met goed onderwijs zijn veel rekenproblemen binnen de perken te houden. Veel experts beschrijven de ‘stoornissen’ van de kinderen. Ceciel liet ons juist zien hoe we naar oplossingen kunnen kijken. Ze liet ons zien dat een hoop ellende voorkomen kan worden wanneer we anders en scherper signaleren en we niet te veel op (methode gebonden) toetsresultaten leunen.

Het drieslagmodel biedt de leerkracht de mogelijkheid om inzicht te krijgen in waar de problemen (vooral) liggen: bij de betekenisverlening, bij het uitrekenen of bij de reflectie. Het is heel belangrijk om dat te bepalen, want dat vraagt om een compleet verschillende aanpak en begeleiding.

Presentatie Ceciel Borghouts

 

         

 

Evaluatie 'Voorkom dat kleine rekenproblemen groot worden'

  • Uw gegevens