Cursus Zien is Snappen


Evenementgegevens


Op woensdag 15 mei en woensdag 5 juni organiseert de Taalschool Lelystad de cursus Zien is Snappen, beide dagen duren van 09:00 uur tot 16:00 uur. Anderstalige kinderen krijgen meestal extra woordenschatlessen om het volgen van het onderwijs te bespoedigen. Maar de Nederlandse taal bestaat uit meer dan woordenschat alleen. Goede zinnen, een juiste uitspraak, het verbuigen van woorden, het gebruik van lidwoorden; dit zijn allemaal onderdelen van het Nederlands die de anderstaligen ook moeten beheersen. Maar worden deze onderwezen?

Als we kijken naar de zogenoemde geïntegreerde taalmethodes zoals Taal Actief of Taaljournaal, dan is het beeld dat de aangeboden leerstof én de oefeningen een kennis van het Nederlands veronderstellen die anderstalige kinderen niet hebben. Denkt u aan samenstellingen, aan scheidbare werkwoorden. Geen wonder dat u als leraar basisonderwijs vaak met de handen in het haar zit.

Een oplossing biedt Zien is snappen, waarvan we de inhoud behandelen. Alle lessen zijn kort en makkelijk te gebruiken naast elke andere moedertaalmethode en zaakvakmethode.

De cursus vindt plaats bij Stichting SchOOL Ravelijn 50, Lelystad.

Met vragen over meer informatie o.a. kosten en aanmelding kunt u terecht bij Irene Duin i.duin@stichtingschool.nl