Workshop Zintuigelijke Informatieverwerking


Evenementgegevens


Op dinsdag 30 januari 2024 organiseert SWV Passend Onderwijs in samenwerking met de Twijn de workshop ‘Zintuigelijke informatieverwerking’.

Je kent ze vast wel: leerlingen die nooit stil zitten of juist de hele dag languit over hun tafel liggen. Leerlingen die moeite hebben om hun aandacht bij hun werk te houden en alle vogels zien vliegen. Of die leerlingen die altijd krampachtig controle willen houden. Er kan bij deze kinderen een probleem zijn in het adequaat registreren van prikkels. Ze zijn zintuigelijk onder- of overprikkeld.

In deze workshop leer je hoe prikkels verwerkt worden en hoe dit de alertheid beïnvloedt. Wat is over- en onderprikkeling? En wat betekent dit voor het gedrag van een kind? Daarnaast leer je welke activerende en kalmerende strategieën je kunt aanbieden, zodat het kind tot een goede zelfregulatie komt en het zo goed mogelijk kan functioneren in de klas.

We nodigen jullie van harte uit voor deze inspirerende workshop!


Vanuit de werkwijze voor extra ondersteuning via het POLDerplan organiseert Passend Onderwijs Lelystad Dronten workshops voor leerkrachten, intern begeleiders en directeuren. In de workshop gaan we actief samen aan de slag om te komen tot nieuwe inzichten en het creëren van handelingsalternatieven voor de praktijk van alle dag.

Wil jij je aanmelden voor deze workshop? Stuur een e-mail naar m.veen@pold.nl.