Inspirerende Kick-off Dronten


Datum:

Afgelopen maandag 16 september was de kick-off van alle basisteams in Dronten. Na 2 jaar ontwikkelen en vergaderen, is het tijd om de basisteams in de praktijk te brengen. Met de school als werkplaats zullen de kernpartners regelmatig over de vloer komen om op een preventieve en laagdrempelige manier kinderen te ondersteunen. Op deze manier krijgen we een dekkend aanbod in Dronten door een duurzame en interprofessionele samenwerking tussen onderwijs, kernpartners en jeugdhulp.

De kick-off werd afgetrapt door Sanne van Krimpen, beleidsmedewerker bij de gemeente Dronten. Daarna hebben verschillende leden van het basisteam een pitch gegeven. Daarin werd duidelijk welke rol zij innemen, welke hulpvragen zij beantwoorden en wat er van hen verwacht mag worden. Zo was er een pitch van de Jeugd Gezondheidszorg van de GGD, de schoolmaatschappelijk werker, schooldirecteur, intern begeleider en orthopedagoog.

   

     

Daarna is het tijd om te speeddaten! Door middel van wijkgebonden thema’s praten de leden van het basisteam over wat er speelt in hun wijk en hoe zij daarin mogelijk de samenwerking kunnen optimaliseren. Om vervolgens dit moment te pakken voor het uitwisselen van contactgegevens en het maken concrete afspraken.

Na nog een pitch van Sterk in de Klas, is er aandacht voor het basisdocument. Dit document wordt ingevuld door de basisteamleden met als doel informatie van het kind met elkaar te delen.

Als afsluiting mooie woorden van Marga van Amerongen, directeur Samenwerkingsverband, en de animatie die is gemaakt ter verduidelijking van het basisteam.

Bij deze wil ik alle aanwezigen bedanken voor hun inzet, fijn dat jullie bijdragen aan een goede, preventieve samenwerking voor de kinderen in de gemeente Dronten!