Terugblik: Workshop de Moeilijke Groep met Anton Horeweg


Datum:

Op woensdag 12 oktober 2022 heeft het team specialisten de workshop ‘De Moeilijke Groep’ georganiseerd in samenwerking met Anton Horeweg.

Door de instructie heen praten, pennen die rondvliegen, leerlingen die brutaal antwoord geven en die continu met elkaar in conflict komen en een leerkracht die de regie kwijtraakt. Hoe ga je als leerkracht om met een moeilijke groep? Tijdens deze workshop zijn we aan de slag gegaan met deze vraag.

Anton Horeweg heeft theoretische verdieping gedeeld over hoe lastig gedrag voorkomen kan worden, inzichten geboden in waar het gedrag vandaan kan komen en wat jij als leerkracht kan doen in jouw handelen. Anton Horeweg heeft jarenlange ervaring voor de klas (bijna 40 jaar), is gedragsspecialist en is auteur van vele onderwijsboeken over gedrag en preventief omgaan met gedragsproblemen. Hij is bekend van de onderwijsboeken ‘Handboek Gedrag op school’, ‘Gedragsproblemen in de klas’ en ‘Voorkom lastig gedrag’.

We kijken terug op een inspirerende en geslaagde workshop waarin we met velen inzichten mochten opdoen! Via onderstaande link kun je de hand-out downloaden die Anton Horeweg ter ondersteuning tijdens de bijeenkomst heeft gebruikt.

Workshop De Moeilijke Groep Hand-out – SWV met Anton Horeweg – 12-10-2022