Terugblik webinar OPP gedrag


Datum:

Download hier de powerpoint

Op 28 oktober staat het onderwerp ‘OPP Gedrag’ op de agenda. Nadat er vorig schooljaar twee bijeenkomsten over OPP orthodidactiek zijn geweest willen we ons dit jaar buigen over gedrag. Deze bijeenkomst is bedoeld voor zowel de intern begeleiders als de leerkrachten. Vanwege de Corona maatregelen hebben we gekozen om dit in de vorm van een webinar te doen. Deze wordt uitgezonden op woensdag 28 oktober, 14.30 uur en duurt ongeveer een half uur. Als je niet in de gelegenheid bent om dit die middag te bekijken, niet getreurd: we plaatsen de webinar na afloop op de site, zodat je het in je eigen tijd kunt volgen. Wel zo praktisch.

Wat gaan we behandelen in de webinar? Jullie vragen betreffen vooral de praktische uitwerking van het OPP: hoe kies je doelen, helpen de leerlijnen daarbij, welke concrete doelen stel je, wie zijn betrokken bij de interventie, hoe beschrijf je dit, welke rol heeft de leerling zelf, hoe evalueer je of er effect is etc. We zullen deze vragen oppakken vanuit een aantal domeinen, zoals leerlingen met aandachtsproblemen, leerlingen met moeite in de emotieregulatie, leerlingen met storend gedrag. Per domein zullen we praktisch aangeven hoe je hulpzinnen kunt formuleren en dragen we ook hulpzinnen aan. Ook bespreken we hoe je dit praktisch kunt noteren. Al met al dus een hands-on bijeenkomst!

Wil je na afloop doorpraten over specifieke vragen? Aan het eind van de webinar reiken we aan hoe we hier een vervolg aan kunnen geven.

Haak dus aan op 28 oktober!