Workshops voor leerkrachten en IB-ers in het nieuwe schooljaar


Datum:

In het schooljaar 2022-2023 organiseert Passend Onderwijs Lelystad Dronten vanuit de extra ondersteuning via het POLDerplan weer workshops voor leerkrachten, intern begeleiders en andere belangstellenden. Je bent van harte welkom!

De workshops zijn geheel kosteloos en worden zowel in Dronten als in Lelystad georganiseerd. Binnen de workshops worden diverse thema’s behandeld en zal onder begeleiding op een thema een verdiepingsslag worden gemaakt. Samen gaan we actief aan de slag om te komen tot nieuwe inzichten en het creëren van handelingsalternatieven voor de praktijk van alle dag. In de workshop wordt theoretische verdieping geboden middels wetenschappelijke inzichten en wordt vervolgens aan de slag gegaan met het maken van de vertaalslag naar de praktijk middels casuïstiek en interactieve werkvormen. Daarbij is er ook ruimte voor het inbrengen en gezamenlijk bespreken van eigen casuïstiek of vragen uit alledaagse praktijksituaties.

Welke workshops worden georganiseerd in het schooljaar 2022-2023?

Nieuwsgierig geworden naar de workshops? Onderstaand vind je de thema’s en data van de workshops die in het schooljaar 2022-2023 georganiseerd zullen worden door POLD.

DatumThemaLocatieTijd
05-10-2022Workshop ‘De Moeilijke Groep’Lelystad14:30 – 16:00
12-10-2022Workshop ‘De Moeilijke Groep’Dronten14:30 – 16:00
08-02-2023Workshop ‘Werken aan een Groeimindset’Dronten14:30 – 16:00
15-02-2023Workshop ‘Werken aan een Groeimindset’Lelystad14:30 – 16:00
17-05-2023Workshop ‘Omgaan met Druk en Impulsief Gedrag’Lelystad14:30 – 16:00
24-05-2023Workshop ‘Omgaan met Druk en Impulsief Gedrag’Dronten14:30 – 16:00

De locaties van de workshops in Lelystad en Dronten zullen zo snel mogelijk bekend worden gemaakt.

Workshop ‘De Moeilijke Groep’

Door de instructie heen praten, pennen die rondvliegen, leerlingen die brutaal antwoord geven en die continu met elkaar in conflict komen en een leerkracht die de regie kwijtraakt. Hoe ga je als leerkracht om met een moeilijke groep? Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met deze vraag en meer. We delen inzichten in de groepsprocessen en wisselen interventies en praktische strategieën uit om de onrust in een klas te begrenzen.

Workshop ‘Werken aan een Groeimindset’

Tijdens deze workshop zullen we ingaan op verschillende denkwijzen, oftewel mindsets, van leerlingen en hoe deze van invloed zijn op hun motivatie en taakaanpak. Wat kun je doen om kinderen te helpen in zichzelf te geloven? Hoe kun je kinderen bereid krijgen zich actief in te zetten voor hun leerproces zonder ontmoedigd te raken bij tegenslag? In de workshop gaan we samen aan de slag om antwoord te krijgen op deze vragen en meer.

Workshop ‘Omgaan met Druk en Impulsief Gedrag’

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met het vergaren van inzichten in het drukke en impulsieve gedrag van leerlingen en bespreken we interventies die dit gedrag in een klas terugdringt. Wat kan je als leerkracht doen om het functioneren van de drukke en ongeconcentreerde leerling in jouw klas te bevorderen? En welke preventief tijdige acties kan je hiertoe inzetten? In de workshop gaan we samen aan de slag om antwoord te krijgen op deze vragen en meer.

We bieden tevens de mogelijkheid om de workshop te organiseren op locatie indien meerdere teamleden hier belangstelling voor hebben. Mocht hier behoefte aan zijn, neem gerust contact met ons op: poldermaatje@pold.nl