Culturele Diversiteit en Onderwijs


Evenementgegevens


Woensdag 18 mei 2022 organiseert het team van specialisten van Passend Onderwijs in samenwerking met de Taalscholen De Poolster en De Vlieger het thema café.de website

                            Culturele Diversiteit en Onderwijs

Tijdens dit thema café komt Jannie Limburg van netwerkorganisatie Peervis ons meenemen in de culturele diversiteit in de samenleving en het onderwijs.

Wil je je verdiepen op het gebied van omgaan met ouders en leerlingen met een andere culturele achtergrond? Kom dan naar het thema café over culturele diversiteit.

Mensen hebben meer overeenkomsten dan verschillen , maar zijn er vele mogelijkheden om elkaar niet goed te begrijpen. Deels komt dat door de invloed die cultuur op onze normen, waarden en ons gedrag heeft. In dit thema café krijg je inzicht in culturele diversiteit. Je leert over opvoeding en communicatiestijlen zoals de leerlingen dat thuis gewend kunnen zijn. Dat kan verrassend anders zijn dan je denkt en veel invloed hebben op het gedrag op school.

Tijdens het thema café komen de volgende onderwerpen aan bod; rol van onderwijs in het leven, betrokkenheid van ouders, omgaan met feedback en zelfinzicht.

Ook is er gelegenheid elkaar te ontmoeten, vragen te stellen en van gedachten te wisselen.

Aanmelden voor dit thema café kan via onderstaand formulier.

Thema café Culurele Diversiteit en Onderwijs 18 mei a.s.