IB/Directie overleg 16 november 2017


Datum:

 

Laura Stroo, medewerker van het SWV heeft zich gepresenteerd en heeft een toelichting gegeven op de werkzaamheden met betrekking tot het onderzoeken en creëren van draagvlak voor de basisondersteuning in Dronten.

https://prezi.com/view/W86U1bRkQtr3M80O3OT8/

     

Leerplicht Dronten, Joyce van Mook en  Amanda Jans hebben een presentatie verzorgd over een casus leerplicht, toelichting leerplicht en toelichting ZAS (ziekte als signaal)

powerpoint met ggd Ichthus.ppt juiste versie po

De Veranderende rol van de IB-er is besproken aan de hand van 4 vragen:

4 vragen de presentatie

Per tandem (intern begeleider en directeur) werden bovenstaande vragen met elkaar besproken en op flappen gehangen. Daarna is het interview met Wim Meijer bekeken.

         

Wim Meijer heeft de eerste ib-bijeenkomst  van dit schooljaar over dit onderwerp aan de intern begeleiders gepresenteerd. Hij was jarenlang universitair hoofddocent bij de Opleiding Pedagogiek en Onderwijskunde van de Rijksuniversiteit Groningen.  Hij is specialist op het terrein van onderwijsbegeleiding en passend onderwijs. Wim Meijer heeft zijn zienswijze gegeven op de bovenstaande vragen.

       

Ellen Gommer (SWV) introduceerde het item:”Van de voorschoolse periode naar de basisschool”. Vanuit de casus Stefan is er een lagerhuisdebat gevoerd over de start op een reguliere basisschool voor kinderen met specifieke onderwijsbehoeften.

  

De stelling luidde: Elke 4-jarige heeft het recht om te starten op een reguliere basisschool thuisnabij of op de basisschool waarvoor ouders vanwege identiteit of onderwijsmethodiek kiezen.

Van-de-voorschoolse-periode-naar-de-basisschool

Hannah Buisman-Karst (SWV) heeft uitleg gegeven over  “Overstappen van s(b)o naar regulier onderwijs”

https://prezi.com/view/nJW2dvoVSGcNoXonvabj/

Good practice: Impuls Klas door Corrie van ’t Hul (directeur van de Tamarisk) en Saskia Zoeten (leerkracht Impuls Klas)

   

Lees meer over de impuls klas Nieuwsbrief Impuls Codenz

Informatie over de Impuls Bus

Informatie over de Impuls Klas

Evaluatie IB/directeurenoverleg 16 november 2017

  • Uw gegevens