Warm welkom Oekraïense kinderen


Datum:

Vanuit de Taalklas op basisschool de Poolster en vanuit nieuwskomersschool AZC De Vlieger is er veel kennis en expertise over onderwijs aan vluchtelingenkinderen. Samen met het TaalAdviesCentrum werken zijn aan de inrichting van het onderwijsaanbod en de inrichting van de lokalen voor het onderwijs aan de Oekraïnse kinderen.

Een warm welkom op AZC de Vlieger in Dronten

Directeur Liesbeth Albers: ” Woensdag 20 april was het zover. De Oekraiense kinderen, in gezelschap van hun moeders en een tolk die tijdelijk op Europarcs wonen, konden op De Vlieger een ochtend kennis komen maken met het nieuwkomersonderwijs in de gemeente Dronten. Ons uitgangspunt is dat we alle kinderen zoveel mogelijk ondersteunen om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen gedurende hun tijd op onze school. De Vlieger heeft een onderwijsprogramma die de kinderen de mogelijkheid biedt om de taal te leren en mogelijkheden om zich voor te bereiden op instroom in het reguliere onderwijs. De ouders en kinderen waren blij met de school en hoe wij onderwijs inrichten en aanbieden. Na de meivakantie komen de kinderen dagelijks naar De Vlieger. We hadden een cadeautje voor alle kinderen. Een rugzak vol leuke spulletjes waarmee ze zich in de meivakantie kunnen vermaken. Veel dank aan de tolk Kate en de moeders die hun kinderen aan ons toevertrouwen. Het team van de Vlieger en alle andere kinderen van de school, verheugen zich op hun komst.”

Taalklas van de Poolster in Lelystad in actie!

Taalklascoördinator Anneloes Pilon: “Achter de schermen werken we al een poosje hard om het onderwijs voor de Oekraïense leerlingen vorm te geven. De lokalen zijn bijna klaar en de eerste materialen zijn inmiddels binnen. Samen met de leerkrachten zorgen we ervoor dat we op 9 mei de eerste groep van 30 kinderen les kunnen geven. We kunnen nog wel materialen gebruiken. Zo zijn er voor het bovenbouwlokaal nog geen stoelen. “

Anneloes Pilon (midden) met haar collega’s bijna klaar voor de Oekraïnse kinderen.